Súlyos vádakkal illette Marc Marquezt Valentino Rossi, aki úgy véli, a spanyol versenyző szándékosan löki ki ellenfeleit. Az olasz elmondta, fél ugyanabban a mezőnyben versenyezni, amelyben Marquez, aki szerinte tönkretette szeretett sportágát.

 

Nem szerzett újabb barátokat a MotoGP mezőnyében Marc Marquez Argentínában, aki szokásához híven ismét nagyon agresszív versenyzéssel hívta fel magára a figyelmet.

A spanyol klasszis a versenyen Aleix Espargaróval, majd Valentino Rossival is ütközött, és az olasz az eset után nem is fogta vissza magát a média előtt:

„Nagyon rossz helyzetbe kerültünk, mert Marquez tönkretette a sportágunkat – soha, senki iránt nem tanúsít tiszteletet. Amikor háromszázzal száguldunk a pályán, erősnek kell lenned és a maximumra törekedni, de ő rendre túlzásokba esik.”

„Vegyük végig egyenként, mit tett ezen a hétvégén is. Péntek délelőtt Vinalesszel és Doviziosóval játszotta el ezt, aztán szombat délelőtt velem, a futamon pedig négy versenyzőbe ütközött bele szándékosan. Nem egyszerűen hibázásról van szó, mert a láb és a motor közé pozícionálja magát. Tudja, hogy így csak az ellenfele esik el, ő pedig nem.”

„Ha ilyen játékszabályok szerint játszik, az óriási veszélyekhez vezethet. Ha mindenki így versenyezne, annak nagyon rossz vége lenne. Most már félek. Félek egy mezőnyben versenyezni Marquezzel.”

A kaotikus versenyt egyébként Cal Crutchlow nyerte meg, a 30 másodperces időbüntetéssel sújtott Marquezt pedig végül a 18. helyen rangsorolták.