Szomorú évfordulóhoz érkezett Valentino Rossi a MotoGP hétvégi asseni futamán, ez volt ugyanis az a helyszín, ahol tavaly legutóbb győzni tudott. Az olasz klasszisnak örökkévalóságnak tűnik ez az időszak.

 

Továbbra sem jön össze a nagy áttörés idén a Yamahának, amelynek versenyzői hiába foglalják el az összetett második, harmadik és negyedik helyét Marc Marquez mögött, még mindig nem sikerült futamot nyerniük.

Valentino Rossi legutóbb a tavalyi asseni futam után pezsgőzhetett a dobogó tetején, így az aktuális holland nagydíjhétvégén szomorkásan emlékezett vissza a maga mögött tudott 12 hónapra. Az olasz szinte már nem is emlékszik, milyen volt nyerni:

„Meg kell jegyeznünk, hogy Maverick (Vinales) és én egész sok pontot gyűjtöttünk idén a dobogós helyezéseknek köszönhetően, viszont a legutóbbi győzelem örökkévalóságnak tűnik. A többi motoron látványos fejlesztéseket végeztek a gyorsítást érintő elektronikán, mi viszont lemaradtunk e téren.”

„Még mindig jó a motorunk, amely stabil a féktávokon, de majd meglátjuk, miként alakul a helyzet a szezon második felében. Remélem, sikerül dolgoznunk ezen a gyenge ponton, mert még mindig messze a vége. Továbbra is bízunk a futamgyőzelmekben, de nem lesz egyszerű.”

Asseni győzelme után Marquez előnye 41 pont a második Rossival szemben, és a kialakult helyzet a 2014-es szezonra emlékezteti az olaszt, amikor szintén végig lőtávolon belül üldözte ellenfelét, de végül nem tudta elkapni:

„Marquez akkor is egy kicsivel mindenki más előtt járt. De akkor is folyamatosan mögötte voltam, és sokszor felállhattam a dobogóra. Nehéz lesz legyőzni.”