Hivatalos szerepkörben tér vissza az F1-es paddockba Nico Rosberg, ám a 2016-os világbajnok nem valamelyik csapat, hanem a Sky Sports színeiben szerepel majd: a német lesz az egyik szakértője a televíziónak.

 

Sokkoló decemberi visszavonulása óta Nico Rosberg nem sokat sürgölődött a Forma-1 közelében – csupán néhány futamra látogatott el vendégként.

A 2016-os világbajnok körül azonban kezd felpezsdülni az élet, szeptember közepén ugyanis kiderült, hogy ezután Robert Kubica menedzsereként egyengeti majd a lengyel karrierjét, a Japán Nagydíjra pedig hivatalos szerepkörben látogat el.

Persze nem arról van szó, hogy a német hirtelen visszaülne az ezüstnyílba, csupán a Sky Sports felkérésére bólintott rá, így a brit tévénézők a hétvégén az aktuális világbajnok, és nem mellesleg a tavalyi suzukai győztes szemszögéből élvezhetik a hétvégét. Rosberg már izgatottan készül az új szerepre:

„A visszatérésem óta csupán néhány nagydíjra látogattam el, ezért nagyon örülök, hogy újra útra kelhetek a cirkusz tagjaként. Tavaly nagyszerű győzelmet ünnepeltem Suzukában, és tévés munkám során természetesen igyekszem beépíteni az itteni emlékeimet és tapasztalataimat, hogy minden érdekességet megoszthassak a nézőkkel.”

Rosberg egyébként nem unatkozik mostanában, hiszen menedzseri és tévés szerepköre mellett nemrég újra apai örömöket élhetett át: Alaia után megszületett második kislánya, Naila is, így saját családjában is egyre fontosabb szerep hárul rá.