A 2016-os F1-es világbajnok Nico Rosrberg nemrég újabb vb-címet ünnepelhetett, hiszen a gokartos csapatában versenyző Lorenzo Travisanutto a pole-ból indulva győzött a döntőben.

 

F1-es visszavonulása után Nico Rosberg több különböző projektbe is belevágott, többek között saját gokartcsapatot alapított, hogy általa nyújtson segítséget a tehetséges versenyzőpalántáknak.

A 2016-os világbajnok saját korábbi gokartos főnökével, Dino Chiesával összefogva hozta létre a Rosberg Racing Academyt, amely máris elérte első nagy sikért.

Bár a csapatnak csupán egy junior és egy szenior korosztályos versenyzője van, Lorenzo Travisanutto jóvoltából világbajnoki címet ünnepelhetett. Rosberg igazán örült a korai sikernek:

„Mindnyájan itt kezdtük, a gokartos közegben. Ezen a világbajnokságon is nagy volt a versengés, ami a régi szép időkre emlékeztetett. Fantasztikus élmény volt. Szeretem, hogy minden annyira letisztult. Sokkal egyszerűbb ez a világ, itt tényleg minden csak a tehetségen múlik.”

„Nem befolyásolnak senkit a politikai játszmák vagy a pénz: minden a vezetésről, a tehetségről és a győzelemről szól. Ez az, amit annyira imádok a gokartban.”

„Mindkét kategóriában a pole-ból indultak a versenyzőink, és noha csak az egyikük nyert, 250 versenyzőből ez sem rossz arány. Lorenzo csodálatos előzéssel győzött, nagyon érzelmes volt a közös ünneplés. Különleges nap volt.”

Rosberg egyik célja, hogy csapata domináns erővé nője ki magát a gokartozás világában, amihez a Travisanutto világbajnoki címe volt az első lépés.