Véget ért az F1 Esports Pro Series 2018-as idénye, melyben magyar sikereknek is örülhettünk. Bereznay Dániel két győzelemmel az összetett második helyén végzett, csapatbajnoki címhez segítve a Mercedest.

 

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a virtuális F1-es bajnokság, vagyis az F1 Esports Pro Series, melynek a napokban ért véget első teljes szezonja.

A mezőnyt a valós világbajnoki sorozat kilenc csapata alkotta, egyedül a Ferrari nem vállalta az indulást. A Mercedes viszont a több, mint 66 ezer jelentkezőből a magyar Bereznay Dánielnek is lehetőséget biztosított, aki remek teljesítmények egész sorával hálálta meg a bizalmat.

A három nagy esemény tíz futamából honfitársunk kettőt megnyert, és további dobogós, valamint pontszerző helyeinek köszönhetően végül az összetett második helyén végzett.

Sikerének azért van igazán nagy értéke, mert a virtuális világban minden autó azonos teljesítményű, így kizárólag a vezetői képességek határoznak az eredményről. Mivel a bajnoki címet Bereznay mercedeses csapattársa, Brendon Leigh szerezte meg, a német istálló elsősége sem lehetett kérdés.

A Mercedes a közösségi médiafelületein szuperlatívuszokban írt mindkét versenyzőjéről, és a magyar játékos is örül, hogy ilyen jól sikerült a szezonja:

„Az egész szezon lenyűgözően alakult. Kiemelkedő volt a csapatmunkánk, mindenki keményen dolgozott attól a perctől, hogy az istálló megalakult."

"Végig fantasztikus támogatást kaptunk a Mercedestől, és szerintem ez az egyik oka annak, hogy több, mint 150 pontos előnnyel végeztünk az élen a csapatbajnokságban."

"Örülök, hogy a második helyen végeztem a bajnokságban, és hogy a csapattársam volt az egyetlen, aki meg tudott előzni. Gratulálok Brendonnak, megérdemelte a bajnoki címet.”