A Citroen nagy reményekkel vágott neki a WRC 2017-es idényének, melyben Kris Meeke-kel a világbajnoki címet vette célkeresztbe, a brit versenyző azonban annyira mély gödörbe került, hogy csapata nem tehetett mást, minthogy lecserélte őt a következő ralira.

 

A rali-vb (WRC) idei szezonjának egyik legnagyobb durranása volt, hogy a Citroen teljes gyári háttérrel tér vissza a világbajnoki sorozatba, és egy ideig úgy tűnt, Kris Meeke személyében sikerült rátermett vezérpilótát is találni.

A brit versenyző megnyerte az év harmadik versenyét, a Mexikó ralit, formája azonban ezt követően megmagyarázhatatlan mértékben visszaesett. Franciaországban és Argentínában kiesett, Portugáliában csak 18. lett, és miután a hétvégén vezető pozícióból törte rommá autóját, csapatánál betelt a pohár.

Mivel Meeke az első hét ralin mindössze 27 pontot kapart össze – amiből 25 a mexikói győzelemért járt –, a Citroen úgy döntött, jobb lesz, ha versenyzőjét kényszerpihenőre küldi, és mást küld csatába a soron következő Lengyel ralin.

Yves Matton csapatfőnök őszintén reméli, hogy a brit átgondolja az elmúlt időszak eseményeit, és össze tudja szedni magát a következő hetekben.

„Egy sor kiábrándító eredmény után arra kértük Kris Meeke-t, hogy lépjen vissza a következő ralitól. Kris megértette, hogy ezt a döntést az ő és a csapat legjobb érdekében hoztuk, és köszönjük is neki a megértést. Ez a kis szünet esélyt ad neki, hogy újratöltse akkumulátorait, és hogy enyhítse a rá nehezedő nyomást a Finn ralira készülve. Tavaly fantasztikus teljesítményt nyújtva győzött ott, szóval reméljük, hogy tényleg erősebben tér vissza.”

Meeke helyét a Lengyel ralin Andreas Mikkelsen veszi át, akinek minden esélye megvan a jó szereplésre, mert tavaly megnyerte ezt a versenyt.