Nem mindennapi befutót hozott a NASCAR World Truck Series Kanadában rendezett versenye, amelyen a cél előtt John Hunter Nemechek leszorította az addig vezető Cole Custert a pályáról, így a viaskodó feleket a pálya melletti füves részen intette le a kockás zászló. A harc a futam után is folytatódott.

 

Őrült befutó után őrült jelenetek.

Azt már megszokhattuk, hogy a NASCAR World Truck Seriesben a versenyzők nem mennek a szomszédba, ha egy kis agresszióra van szükség a pályán, ám John Hunter Nemechek és Cole Custer most azt is bebizonyította, a pilótafülkén kívül is kemény fából faragták őket.

Persze nem csoda, hogy Custer alaposan berágott riválisára, hiszen a kanadai Tire Motorsport Parkban rendezett versenyen ő állt az élen, amikor Nemechek előbb szándékosan megpöckölte hátulról, és hogy biztosra menjen, utána oldalról teljes erővel bele is csúszott. A két autót így a pályáról lesodródva a célegyenes menti falhoz passzírozódva intette le a kockás zászló, és mivel a piszkos manőverekbe kezdő Nemechek egy hajszállal előrébb szelte át a célvonalat, ő ünnepelhetett. Igaz, csak addig, míg Custer ki nem kászálódott autójából, és meg nem pillantotta riválisát. Akkor ugyanis elszabadult a pokol, és az egymásnak eső pilóták csak azért nem verték péppé egymást, mert a csapattagok szétszedték őket.

A győztes Nemecheket mindenesetre nem nagyon hatotta meg Custer dühkitörése, és kiállt amellett, hogy semmi rosszat nem tett: „Nem igaz, hogy tönkretettem a versenyét, a fizikai érintkezés a játék része. Biztos vagyok benne, hogy a helyemben ő is ugyanezt tette volna a győzelemért. Az embernek egyszerűen mindent meg kell tennie azért, hogy nyerjen. Majd meglátjuk, lesz-e folytatása az esetnek, ha megbeszéljük, akkor megbeszéljük, ha nem, hát nem.” Custer nyilván teljesen másként látta az esetet: „Egyszerűen kilökött a pályáról. Meglökött az utolsó előtti kanyarban, aztán az utolsóban is.”

Az extrém befutót és a verekedést látva az az érzésünk, nem utoljára akadt össze a két rivális, és lesz folytatása kettejük háborújának.