Azt mindig is tudtuk, hogy a motorversenyzőket kemény fából faragták, Andrea Iannone terve azonban egészen őrülten hangzik: az olasz Moto GP-sztár a San Marinó-i GP első napján csigolyatörést szenvedett, vasárnap viszont már indulna a futamon…

 

 

Nem hatotta meg különösebben Andrea Iannonét, hogy a Moto GP misanói futamhétvégéjén rögtön hatalmasat esett, a Ducati versenyzője az ijesztő röntgenfelvételek ellenére is indulni akar a versenyen. A péntek délelőtti szabadedzésből tíz perc telt el, amikor az olasz sztár elesett a 13-as kanyarban, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy helikopterrel kellett átszállítani a cesenai kórházba.

Az alaposabb vizsgálatok megállapították, hogy az egyik csigolyája megrepedt, és bár eleinte kizártnak tűnt további szereplése, Iannone feltett szándéka, hogy indul a versenyen. „Az első szabadedzésen az ötödik körömet futottam, amikor elvesztettem a motor elejét a 13-as kanyarban, és kicsúsztam a kavicságyba. Nagyon megütöttem a hátam, és a felvételek megállapították, hogy az egyik csigolyám el is tört. Remélem azonban, hogy ki tudom pihenni magam, és különösebb fájdalom nélkül ébredek, mert nagyon szeretnék versenyezni Misanóban. Az orvosok még egyszer megvizsgálnak szombaton.”

Bár a motorversenyzőket tényleg nem szokás babusgatni, Iannone terve finoman szólva is felelőtlennek tűnik, hiszen, ha még egyszer ráesik sérült csigolyájára, annak beláthatatlan következményei lennének. Az olasz szerint azonban a repedés olyan apró, a csigolya pedig olyan stabil, hogy lát rá esélyt, hogy az orvosok zöld jelzést adnak neki a további szereplésre. Egyelőre tehát nem tudni vele vagy nélküle folytatódik-e a hétvégi San Marinó-i GP, mindenesetre elképesztő lenne, ha az olasz törött csigolyával érne el kiugró eredményt Misanóban.