Ismét pályára kerül a legelső futamgyőztes brit autó, amikor a Goodwood Revival-ön az 1957-es évad kocsijait ünneplik majd.

 

Háromnapos esemény lesz szeptember 8. és 10. között a Goodwood Revival, amelyen az 1957-es szezon autóiból legalább tízet felvonultatnak majd, közte az akkori Brit Nagydíj győztesét, a Vanwallt.

Azt a kocsit annak idején Tony Brooks és Sir Stirling Moss vezette, és amikor Aintree-ben nyertek, az jelentette az első alkalmat, hogy egy brit gyártmányú kocsi győzedelmeskedni tudott az olyan olasz márkák felett, mint a Ferrari és a Maserati.

Az immár 85 esztendős Brooks kezdte a futamot a 20-as rajtszámú Vanwallal, ám a verseny közepén átadta a kormányt Mossnak, miután a másik „megosztott“ autó, a 18-as sok időt veszített a boxban. 

Brooks ráadásul szívesen kiszállt a járműből, mert három héttel korábban súlyosan megsérült Le Mans-ban. Ezen a mostani eseményen viszont csak Brooks lehet ott, mert a 16-szoros futamgyőztes, 88 éves Moss még mindig kórházban tartózkodik, miután karácsonykor mellkas-fertőzéssek beszállították.