Sébastien Buemi drámai körülmények között bukta el a Formula E bajnoki címét a montreali idényzárón, vereségét tetézve ráadásul le is járatta magát, amikor a kamerák előtt kérte számon ellenfeleit vélt vagy valós sérelmeiért. A svájci tanult az esetből.

 

Óriási nyomás nehezedett Sébastien Buemire a Formula E montreali szezonzáróján, hiszen 14 pontos előnye tudatában a svájcinak csak vesztenivalója volt a duplafutamos fordulón.

Ezt próbálta kihasználni Lucas di Grassi is, aki már jóval a mindent eldöntő hétvége előtt pszichológiai hadviselésbe fogott, és elmondta, várja, hogy az eddig is labilis idegrendszerű svájci vajon ezúttal is összeomlik-e.

Buemi végül valóban elbukta vele szemben a bajnoki címet, ám ebben ezúttal a balszerencse, na meg vad ellenfelei játszották a legnagyobb szerepet. A svájci mindenképp felelősségre akarta vonni őket, ám pechére mindezt a kamerák is vették, ráadásul eleinte véletlenül Antonio Felix da Costát kezdte inzultálni Robert Frijns helyett.

„Mindig idegesítő, amikor ezek a viták a tévébe kerülnek, mert aztán az adott részeket kiragadják a kontextusból – mondta Buemi. – Egyszerűen csak beszélni akartam Frijnsszel és Abttal. Frijns teljesen elgörbítette a futóműgeometriát, Abt pedig belém rohant hátulról, és csak a szerencsének köszönhetően nem sérült meg az autó. Egyszerűen csak kérdezni akartam tőlük, de a jövőben óvatosabb leszek, hogy ezek a beszélgetések ne kerüljenek nyilvánosságra.”

Abt és Frijns egyaránt úgy fogalmazott, nevetségesnek tartják a „folyton síró” Buemi kirohanásait, amelyeket egyáltalán nem is tudnak komolyan venni.