Nyolc fordulóból álló elektromos GT-bajnokság indulását jelentették be a napokban a sorozatot szervező Electric GT-nél. A kategória küzdelmei az FIA égisze alatt zajlanak majd, az autók pedig különleges kialakítású Teslák lesznek.

 

Jó hír a Tesla rajongóinak, hogy hamarosan útnak indul kedvenc autójuk bajnoksága. Az előkészületek már hónapok óta zajlanak, a részletek viszont csak mostanra kristályosodtak ki. A bajnokságot az Electric GT nevű szervezet rendezi, az FIA pedig beleegyezett, hogy felügyelje a sorozatot.

A novemberben induló bajnokságban különleges kialakítású Teslák versenyeznek majd, amelyeket az Electric GT tuningol fel: a Model S P100D-re keresztelt autók teljesítménye mintegy 785 lóerő.

A versenyhétvégéken háromrészes időmérő dönt majd a rajtsorrendről, és utána rendeznek egy nappali, majd egy esti versenyt. Az első fordulót november 3-4-én rendezik meg Jerezben, majd a téli szünet után a Paul Ricard-pályán folytatódik a bajnokság.

Az Electric GT vezérigazgatója, Mark Gemmell nagy várakozással tekint a projekt elé.

„Nagyon izgalmas nap ez mindannyiunk számára, akik igazán keményen dolgoztunk, hogy útjára indíthassuk ezt a sorozatot. Kétség sem férhet hozzá, hogy Európa legizgalmasabb pályái közül választottuk ki a helyszíneket, ez pedig remek alapot biztosít a további növekedéshez.”

„Az egész világon nagy érdeklődést tapasztaltunk az elektromos GT-sorozat iránt, szóval hamarosan újabb izgalmas hírekkel szolgálhatunk.”

Előzetes versenynaptár

November 3-4.: Jerez

Későbbi időpont (február vagy március): Paul Ricard

Későbbi időpont (május): később kijelölendő helyszín

Június 29: Nürburgring

Július 20-21.: Assen

Későbbi időpont (szeptember): Silverstone

Későbbi időpont (május): később kijelölendő helyszín

Október 12-13.: Algarve