Nem mindennapi befutót hozott a legendás F3-as makaói futam, a győzelemért harcoló két versenyző ugyanis egyaránt kicsúszott az utolsó kanyarban, így a diadal a nevető harmadik Dan Ticktum ölébe hullott.

 

Az F3-as makaói futam évtizedek óta a legnagyobb presztízsű viadal a feltörekvő pilóták körében, akik közül szép számmal vannak, akik az utcai versenyen alapozták meg jövőjüket. A nagy F1-es bajnokok Ayrton Sennától kezdve Michael Schumacheren át Lewis Hamiltonig mind megfordultak itt, ezért is övezi kiemelt figyelem a fiatalok makaói küzdelmét.

A vasárnapi viadal ráadásul elképesztő küzdelmet és drámai befejezést hozott, amelyen többen is eséllyel pályáztak a győzelemre. Az első helyért Sergio Sette Camara és Ferdinand Habsburg körökön át kerék kerék elleni csatát vívott, aztán miután az osztrák a külső íven megelőzte ellenfelét, mindketten a falban kötöttek ki.

A nevető harmadik végül Dan Ticktum lett, aki az élen állók kicsúszásán kívül annak köszönhette győzelmét, hogy az utolsó előtti körben fantasztikus kettős előzéssel ugrott fel az ötödikről a második helyre.

„Elképesztő verseny volt – mondta a brit győztes. – Nem volt sok lehetőségem, de ami akadt, azt igyekeztem minden áron megragadni. Amikor két közvetlen ellenfelem mögött haladtam, tudtam, hogy valami egészen különlegesre van szükség. Tudtam, hogy hamarabb fékeznek, mint én fogok, és tökéletesen sikerült is a tervem.”

Habsburg, aki a falhoz csapódva végül a negyedik helyen vánszorgott át a célvonalon, elmondta, nem bánja, hogy előzést kezdeményezett az utolsó kanyarban, mert kizárólag a győzelem forgott a fejében.

„A dobogó nagyszerű, de ki emlékszik arra a gyerekre, aki másodikként ér célba? Nagyon akartam a győzelmet, és tudtam, hogy képes vagyok megszerezni. Így is büszke vagyok a hétvégémre.”