A Forma-2 vezetőinek továbbra sem sikerült megoldaniuk az új generációs autók technikai problémáit, amit egyre nehezebben viselnek a versenyzők. Van olyan pilóta, aki szerint a kategória megöli a karrierjüket.

 

Továbbra sem telt még el idén úgy F2-es verseny, hogy legalább három-négy autó ne szenvedett volna technikai hibát, ezért a mezőny tagjai egyre élesebben adnak hangot elégedetlenségüknek.

Az most már szinte mindennapos, hogy a kezelhetetlen kuplung miatt többen a rajtrácson ragadnak, Le Castellet-ben viszont már más téren is problémák adódtak.

A leglátványosabban Arjun Maini kelt ki a jelenség ellen, aki az újabb és újabb meghibásodások után már csapatrádión üvöltötte, hogy egyszerűen nem akar tovább ebben a bajnokságban versenyezni. Az indiai úgy véli, az állandó technikai problémák több versenyző karrierjét is tönkretehetik:

„Egész hétvégén semmi végsebességem nem volt. Minden egyes edzés és verseny után megígérték, hogy orvosolják a hibát, aztán ugyanúgy semmi végsebesség. Voltak, akik hasonló cipőben jártak, és voltak, akiknek úgy húzott a motorjuk, mint az álom.”

„Azt mondják, egyenszéria, de egyáltalán nem az. Kész vicc, ami most zajlik ebben a bajnokságban. Nem találom a szavakat, mert mindeközben a szervezők úgy tesznek, mintha minden rendben menne. Megölik a karrierünket, teljesen tönkreteszik.”

„Ez már az ötödik versenyhétvége volt. Hogy fordulhat elő, hogy még mindig ennyi probléma van az autókkal? Vicc az egész. Az eredményeim alapján totális amatőrnek tűnhetek, és ez nem fair sem velem, sem azokkal szemben, akik ugyanúgy technikai hibákkal küszködtek.”

Maini véleményét a mezőny többsége is osztotta, a bajnokságban második helyén álló George Russell például elmondta, minden egyes alkalommal retteg a technikai hibáktól, amikor autóba ül.