Több, mint 250 ezer egybegyűlt előtt vonult fel a versenyautók színe-java május 1-én Budapesten, az esemény rangját pedig két F1-es sztár szereplése emelte világszínvonalúvá. A friss futamgyőztes Valtteri Bottas és Daniel Ricciardo is nagyon élvezte az eseményt.

 

Immár ötödik alkalommal rendezték meg Budapest belvárosában a Nagy Futam elnevezésű utcai motorsportparádét, mely az elmúlt évekhez hasonlóan idén is teljes közönségsikert aratott.

Az esemény egyik legnagyobb előnye, hogy olyanokhoz is karnyújtásnyi közelségbe hozza a motorsport világát, akiknek egyébként nincs lehetőségük ellátogatniuk a versenyekre – sőt, a Nagy Futam valójában többet is nyújt, mint egy  átlagos futamhétvége, mert ennyi különböző versenyautót sehol máshol nem látni egyszerre.

Május 1-én szinte minden jelentős kategóriában szereplő járgány képviselte magát a DTM-től kezdve a NASCAR-on át a Forma-1-ig, és olyan nagy nevek szórakoztatták a közönséget, mint a hazai versenyzők közül Michelisz Norbert, Kiss Pál Tamás, Szalay Balázs vagy Baumgartner Zsolt, a külföldi sztárok közül pedig Timo Glock, Robert Wickens vagy Karl Wendlinger.

A legnagyobb ovációt természetesen így is a két aktuális F1-es sztár, Valtteri Bottas, valamint Daniel Ricciardo kapta, akik alaposan kitettek magukért, és tucatnyi „fánkot” rajzolva több szett gumit is vászonig koptattak. Hab a tortán, hogy a Red Bull ezúttal 2011-es autóját hozta el, melyben még a Renault V8-as szívómotorja dolgozott, vagyis a szurkolóknak nemcsak látványban, hanem hanghatásban is lenyűgöző élményben lehetett része. Ricciardo fülig érő mosollyal nyilatkozott a show után:

„Nagyon izgalmas volt ez az egész, rettenetesen élveztem. A csapat azt mondta, nem kell kímélnem a gumikat, ki is végeztem őket. Próbáltam megmutatni a közönségnek, milyen remek hangja van egy V8-as motornak. Nem mentem gyorsan, de nagyon jól éreztem magam, remélem a nézők is, mert az itteni az egyik legjobb közönség. Imádom Budapestet – cool ez a város!”