Egyre feljebb: már az F3-ban tesztel a kis Schumi!

Noha szoros küzdelemben lemaradt a német, majd az olasz Formula-4 bajnoki címéről is, Mick Schumacher rendíthetetlenül tör előre, és a héten már megkezdte a tesztelést az európai Formula-3-ban, ahonnan több versenyző is közvetlenül lépett tovább az F1-be.

0 Tovább

Célegyenesben az Africa Race 


Start Monacóban, célba érkezés Dakarban – mindössze két hónap van a kilencedik Africa Eco Race rajtjáig, s a szervezők jobban készülnek, mint valaha. Mivel a jelek szerint folyamatosan nő a résztvevők száma, meg kell találniuk a megoldást arra, hogy a szervezés tökéletes legyen, ugyanakkor megőrizzék a családias hangulatot, ami a viadalnak azóta védjegye, hogy 2009-ben először útjára indult. 

HIVATALOS RAJT MONACÓBAN

A legfőbb változás a logisztikában lesz a 2017-es Africa Eco Race során. Noha az ünnepélyes rajtceremóniát ugyanúgy a monacói hercegségben tartják, mint legutóbb (a híres Stars’N’Bars étterem előtt állítják fel a rajtkaput), az adminisztratív és technikai ellenőrzésre Mentonban kerül sor. 

A kétszeres Dakar-győztes főszervező, Jean-Louis Schlesser különböző okok miatt döntött a város mellett:

„Alternatív megoldást kellett találnunk az adminisztratív és technikai gépátvétel helyszínére, mivel a Monte-Carlo Country Clubot, ahol legutóbb tartottuk, éppen felújítják. Monacóban sehol máshol nincs elég hely, hogy befogadja az Africa Eco Race karavánját, ami az idén még nagyobb is lesz, mint eddig. Mindössze néhány percre Monacótól található azonban Menton, amely egész évben jó néhány nagy rendezvényt lát vendégül. A város örömmel fogadta be a mezőnyt az adminisztratív és technikai ellenőrzés erejéig, amelyet két, egymással szemben lévő futballstadionban tartunk meg a belvárosban, a tengerparthoz közel. A versenyzők tehát festői környezetben tudhatják le a kötelező papírmunkát egy olyan városban, ahol az év 316 napján süt a nap. A versenyzői eligazítást a Stars’N’Bars étteremben tartjuk meg, amelyet délelőtt az ünnepélyes rajtceremónia követ, nagykövetünk, Adriana közreműködésével, aki a gépátvétel helyszínén is ott lesz. Ezután a versenyzők Séte városában felszállnak a kompra, és az új évet a Földközi-tenger közepén köszöntik majd. Nehéz lenne ennél izgalmasabban kezdeni egy ilyen nagy kalandot!”

Az Africa Eco Race szervezői hamarosan részletesebb információkkal is szolgálnak majd Mentonról és Monacóról azon versenyzők számára, akik már leadták a nevezésüket a viadalra. 

NAGY CSATÁK KILÁTÁSBAN

Körülbelül 30 nemzet képviselteti magát a 2017-es Africa Eco Race-en, amely sportszakmailag nagyot lép előre. A két- és négykerekű mezőny összetétele is izgalmas versenyt ígér – és van még húsz nap a nevezési zárlatig. 

Az már most biztos, hogy az utóbbi két év motoros győztese, a norvég Pal Anders Ullevalseter harcba száll a címvédésért, csakúgy, mint a januárban autóval nyerő kazah Kanat Sagirov. 

A Kamaz újra hadrendbe állítja hibrid kamionját Szergej Kuprijanov irányításával, akihez csatlakozik a csapatban a 2014-es Dakar-győztes Andrej Karginov. 

0 Tovább

Montoyának csak az Indy500 marad 2017-ben

A Team Penske három év közös munka után nem hosszabbította meg Juan Pablo Montoya szerződését, a kolumbiai sztár azonban mégis marad a csapat kötelékében, ám jövőre már csak az Indy500-on vesz részt. A pilóta célja a triplázás a legendás versenyen.

0 Tovább

Itt a vég: a Volkswagen kiszáll a WRC-ből!

Óriási átrendeződés van kialakulóban a motorsport térképén, mert miután az Audi búcsút intett Le Mans-nak és a WEC-nek, a hírek szerint az elmúlt években egyeduralkodó Volkswagen is kivonul a rali-vb-ről.

0 Tovább

Michelisz unalmában győzelmeket halmoz

Mivel a WTCC thaiföldi versenyhétvégéjét törölték a naptárból, a mezőny épp kéthónapos "kényszerpihenőjét" tölti a novemberi végi katari idényzáró előtt. A pilóták különbözőképp ütik el az idejüket, Michelisz Nobert például győzelmet győzelemre halmoz a TCR-ben…

0 Tovább

motorsport

blogavatar

Minden, ami motorsport!

Utolsó kommentek