A WRC címvédője, Sébastien Ogier teljesítette első hosszabb tesztjét új csapatával, az M-Sport Forddal. Az első benyomások mindkét fél részéről pozitívak, és a bajnok érkezése plusz motivációt adott az egész brigádnak.

 

Miután a Volkswagen bejelentette távozását a sorozatból, a WRC közössége lélegzetvisszafojtva figyelte, miként dönt jövőjével az elmúlt négy szezonban diadalmaskodó Sébastien Ogier.

 A francia klasszis hosszas gondolkodás után végül az M-Sport Ford mellett döntött, amely így kettőzött erőbedobással küzd, hogy az új versenyző képességeihez méltó autót biztosítson számára. Az első hosszabb tesztet már teljesítették is Svédországban, ahol Ogier elégedetten szállt ki a Fiestából, az M-Sport legénysége pedig odáig volt az új pilóta profizmusa láttán.

„Fantasztikus érzés, hogy itt van köztünk – ismerte el Malcolm Wilson csapatfőnök. – Az egész brigádra nagyon pozitív hatással van a jelenléte. Már az út elején nyilvánvaló, hogy Sébastien és navigátora, Julien mennyire profik – persze ez nem is csoda, hiszen négyszeres világbajnokok. Teljes mértékben a munkára koncentrálnak, és azért küzdenek, hogy a lehető legjobb esélyük legyen megszerezni ötödik világbajnoki címüket.”

Maga a teszt is jól sikerült, mely során semmilyen különösebb problémáról nem számolt be a sztárversenyző, ezért a csapatfőnök azt reméli, már az első közös szezonjuk sikeres lehet:

„Beszéltem vele az első nap után, és elégedett volt. Nem is tudott túl sok mindenről beszámolni – csupán apróságok vetődtek fel, melyeket könnyedén eszközölni tudunk. Tekintve, hogy Sébastien milyen gyorsan hozzászokott az autóhoz, egyáltalán nem aggódom, ráadásul a kocsi teljesítménye is jónak tűnik.”

A 2017-es rali-vb első versenyét Monacóban rendezik január 20. és 22. között.