Biztatóan kezdődött a WRC-címvédő Sébastien Ogier kalandja az M-Sport Forddal, a francia ugyanis kapásból a leggyorsabb volt a Monte-Carlo ralit megelőző teszten. Bár ebből még nem lehet igazi következtetéseket levonni, úgy tűnik, a négyszeres bajnokkal idén is számolni kell.

 

Noha a mondás szerint minden kezdet nehéz, az elmúlt négy évben a Volkswagennel egyeduralkodó Sébastien Ogier úgy kezdte 2017-es idényét az M-Sport Forddal, mintha mi se változott volna.

Igaz ugyan, hogy a francia csupán a Monte-Carlo-rali előtti teszten brillírozott, ám a négy másodperces előny egy ilyen nyúlfarknyi szakaszon még így is tekintélyesnek mondható. Persze a hétvégén és a szezon későbbi szakaszán még simán felborulhat az erősorrend, ám egyelőre úgy tűnik, Ogier jól döntött, amikor az M-Sport ajánlatára bólintott rá.

„Jól kezdtünk, de egyetlen bejáratós teszt után még nem vonhatunk le fontosabb következtetéseket – szerénykedett a francia. – Ráadásul többen is spóroltak a gumikkal a későbbiekre. Mivel csak két tesztnap áll a hátam mögött, nem érzem magam teljesen késznek, de arra igen, hogy kihozzam lehetőségeimből a maximumot. Ez a rali nagyon nehéz lesz a csúszós, trükkös körülmények miatt, bármi megtörténhet.”

De talán Ogier szárnyalásánál is nagyobb meglepetést keltett az, hogy a sokak által előre leírt Andreas Mikkelsen érte el a második legjobb időt. Egy ideig úgy tűnt, a norvég nem jut majd épkézláb autóhoz 2017-re, a Skoda Fabia R5 teljesítménye láttán viszont még az ő álla is leesett:

„Jól mentünk, és bár segített, hogy az elsők között gurultunk pályára, így is meglepetés a második hely. Nem gondoltam volna, hogy lehetséges lesz.”

Egyelőre tehát sok a kérdőjel, ám már kezd körvonalazódni, hogy a 2017-es WRC-idényben nem lesz hiány meglepetésekben és izgalmakban.