Hiába a Volkswagen kivonulása, Sébastien Ogier 2017-ben ott folytatja, ahol 2016-ban abbahagyta. A négyszeres ralivilágbajnok kapásból megnyerte első versenyét az M-Sport Forddal, amelynek csapatfőnöke figyelmeztetett, ez még csak a kezdet!

 

 

Amikor tavaly ősszel kiderült, hogy a Volkswagen nem folytatja tovább a rali-vb-n (WRC), sokan az egyeduralkodó Sébastien Ogier-t is elkezdték félteni, hiszen sikereiben nagy szerepet játszott lehengerlő autója.

A francia klasszis ugyanakkor egy percig sem aggódott, mivel képességeiben bízva pontosan tudta, ha a megfelelő ajánlatot fogadja el, továbbra is esélye lesz a vb-címre. Ezért hát alaposan végiggondolta lehetőségeit, majd letette a voksát az M-Sport Ford mellett, amellyel kapásból megnyerte az évadnyitó Monte-Carlo ralit. Ogier beismerte, maga sem számított ennyire zökkenőmentes váltásra:

„Fantasztikus meglepetés, hogy a dobogó tetején ünnepelhetünk. Rengeteg új kihívást kellett legyőznünk, egy dologban viszont nincs változás: mi vagyunk a Monte-Carlo rali győztesei, és ezt az érzést egyszerűen nem lehet megunni. Az én generációmnak eleve nagyobb nehézséget jelent hozzászokni az új autókhoz, és ehhez jön hozzá, hogy csupán egy hónapja csatlakoztam az M-Sporthoz, és csak néhány napot vezethettem az autót.”

Az M-Sportnak ez volt az első diadala magáncsapatként, és a gárdát irányító Malcolm Wilson biztos benne, hogy további nagy sikerek várnak még rájuk:

„Semmitől sem félek. Mi vagyunk az egyetlen csapat, amelynek mindhárom versenyzője legjobb idővel büszkélkedhet, és ez azért árulkodó. De ez még csak a kezdet, tudjuk, hogy rengeteg munka vár még ránk.”