Új női programot hozott létre az egykoron a Formula-1-es Williamsnél tesztpilótaként is alkalmazott Susie Wolff.

 

Susie Wolff mellesleg az F1-ben uralkodó Mercedes csapatfőnökének, Toto Wolffnak a második felesége -: az általa igazgatott Dare to be Different ("Merj más lenni!")-projektje a Nemzetközi Automobil-szövetség, az FIA vonatkozó tanácsával állt össze, hogy a Formula-E-sorozat mexikói versenyén tegyen a nőkért.

A hivatalosan "FIA Girls on Track - Dare to be Different"-program a Formula-e hétvége péntekjén lesz, de a reménybeli sikere után más helyszíneken is megismételhetik. A cél, hogy fiatal hölgyekkel megismertessék az autó- és motorsport világát, és bemutassák, hogy immár nem reménytelen a karrierépítés ebben a közegben a nők számára sem.

Mexikóban lesz gokartozás, kerékcsere-gyakorlás, sajtóoktatás, technológiai, mérnöki és fitneszelőadások is.

"Hatalmas munkát végeztünk, sok mindent kellett összehangolnunk, ugyanakkor megvan a világos elképzelésünk a jövőre nézve - nyilatkozta Susie Wolff. - A FIA Girls on Track - Dare to be Different immár világméretű projekt, amely bírja a Formula-E támogatását. Ez lesz az első bemutatónk abból, ami lehetséges."

A tervek szerint igyekeznek lefedni az autó- és motorsport teljes spektrumát, sőt, már szóbakerült az is, hogy a Formula-1-ben és a rali-világbajnokság keretein belül is beindítsák a programot. Susie Wolff azonban hűtötte a kedélyeket:

"Ne akarjunk rohanni, mielőtt járni tudnánk... Hatalmas segítséget nyújtott nekünk a Formula-E, úttörő szerepet vállalt - aztán meglátjuk, lesz-e érdeklődés máshonnan is."