Az FIA fellebbviteli bizottsága nyilvánosságra hozta csütörtöki tárgyalása utáni határozatát, mely szerint szabálytalan padlólemez használata miatt a Honda versenyzőit megfosztja Marokkóban szerzett pontjaitól. Az ítélet Michelisz Norbertet is érzékenyen érinti.

 

Noha a Honda fellebbezése félig-meddig sikeres volt, hiszen az FIA az eredeti döntéssel szemben a magyar futamokról nem, csupán a marokkói hétvégéről zárja ki utólag a csapat versenyzőit, Michelisz Norbertnek ez is nagyon fájó, mert remek teljesítményt nyújtva 32 pontot szerzett az afrikai országban.

A magyar pilótának sokkal jobban jött volna, ha hazai versenyeiről zárják ki, a Hungaroringen ugyanis technikai hibák sorozata miatt csupán egy ponttal gazdagodott, a fellebbviteli bíróság döntése ellen azonban már nem lehet mit tenni. Michelisz ezzel a negyedikről az ötödik helyre csúszott vissza az összetettben, így a soron következő versenyeken kell visszahoznia a Marokkóban elvesztett pontokat. A Honda szomorúan ugyan, de elfogadta az ítéletet.

„Bár elfogadjuk a döntést, nagyon meglepődtünk rajta, mert nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy jó szellemben és abban a hitben jártunk el, hogy a kérdéses padlólemez tökéletesen megfelel a WTCC technikai előírásainak – áll a csapat közleményében. – A Marokkóban elvesztett pontok miatt elképesztően nehéz helyzetbe kerültünk a bajnoki küzdelmet illetően, amiért nagyon sajnáljuk szurkolóinkat és mindazokat, akik támogatnak minket.”

Az élmezőny állása a Honda marokkói kizárása után:

1. José María López        209 pont

2. Mehdi Bennani           115

3. Tiago Monteiro           94

4. Yvan Muller                  94

5. Michelisz Norbert      88

6. Robert Huff                  84