Súlyos kézsérülésekkel járó 2011-es ralibalesete óta Robert Kubica csak keresi a helyét a motorsport világában, a kezdeti nehéz időszak után azonban egyre többször tesz utalást arra, hogy az F1-es kaland még lezáratlan fejezet az életében.

 

 

Robert Kubica nagy örömet szerzett rajongóinak, amikor bejelentette, hogy 2017-ben a megbízhatósági-vb-n (WEC) szerepel majd a ByKolles magánistálló színeiben, ám nem sokkal később kiderült, hogy a közös munka mindössze néhány hétig tartott.

A lengyel nem részletezte meghátrálásának okait, ám valószínűleg nem találta a közös hangot a csapat vezetőivel, és nem látta biztosítottnak a sikeres szereplést, így hiába vett részt a monzai prológon, a szezonnyitóra már el sem utazott. Ez azonban nem vette el a kedvét a pályaversenyzéstől, amit mi sem bizonyít jobban, hogy április közepén részt vett egy GP3-as teszten az olasz Franciacorta pályán.

Jelentős mérföldkő volt ez a pályafutásában, hiszen a Lotusszal teljesített 2011-es előszezoni teszt óta ez volt az első alkalom, hogy formaautót vezetett, és nem is ment neki rosszul. Olyannyira, hogy amikor nemrég jövőbeni terveiről kérdezték, még a Forma-1-es visszatérést sem zárta ki kategorikusan.

„Sosem mondtam, hogy biztosan visszatérek, de azt sem, hogy nem. Egyelőre viszont nem tudom, hogyan tovább. Korábban volt egy F1-es tesztlehetőségem, az azonban túl korán jött. A lelki sebeim még nem gyógyultak be, és túl nagy volt a kockázat. Az F1-nek viszont megvan a maga tempója, és nem tudom, volt-e már valaha olyan versenyző, aki 15 éven belül kétszer is debütálhatott, nekem ugyanis teljesen az alapokról kellene újrakezdenem.”