Piros jelzést kapott a Red Bull egyetlen olyan feltörekvő versenyzője, aki szükség esetén beugorhatna a Toro Rossóhoz 2019-ben. Az F3-ban szereplő Daniel Ticktumnak egyszerűen nincs elég licencpontja a teszteléshez.

 

Noha hosszú évekig szinte tolongtak a tehetséges fiatalok a Red Bull juniorprogramjában, az osztrák cég 2017-re egyszerűen kifogyott a feltörekvő versenyzőkből, ami igencsak megnehezíti a Toro Rosso dolgát.

A Red Bull B-csapata már tavaly is nehéz helyzetbe került, amikor Danyiil Kvjat és Carlos Sainz is távozott az istállótól, így a csapat jobb híján visszarángatta az évekkel korábban menesztett Brendon Hartleyt.

Az új-zélandi azonban eddig nem tudott maradandót alkotni, ezért a Red Bull szívesen kipróbálná egyetlen valamirevaló juniorversenyzőjét, csakhogy az F1-es program alatt akkora lyuk tátong, hogy a következő pilótának még a teszteléshez sincs elég licencpontja.

A brit Daniel Ticktum az F3-ban versenyez, és az FIA nem engedélyezte, hogy részt vegyen a Magyar Nagydíj utáni gyakorláson. A Red Bull tehetséggondozóját irányító Helmut Marko ki is akadt a döntésen:

„Nagyszerű versenyeket fut az F3-ban, de még nincs meg a szuperlicenchez szükséges pontszáma. De akkor mégis hogyan kéne felkészíteni a fiatal versenyzőinket az F1-re?”

Ticktum az F3-as bajnokság ötödik helyén áll, és úgy érzi, akár már jövőre meg tudná tenni az utolsó lépést az F1 felé vezető úton:

„Tudom, hogy elég gyors vagyok hozzá, csak a kirakós néhány darabjának még össze kell állnia. Közel járok ahhoz, hogy kész versenyző legyek. Nem véletlen, hogy Helmut Marko programja ennyire sikeres volt az elmúlt években.”