Miután Cal Crutchlow megnyerte élete első MotoGP-versenyét Brnóban, kijelentette, hogy a felszáradó pályán nincs nála jobb motoros a világon. A 30 éves versenyző 1981 óta az első brit, aki futamot tudott nyerni a királykategóriában.

 

Valósággal sokkolta a MotoGP világát, hogy múlt hétvégén Brnóban a félig száraz, félig nedves körülményeket nem a világbajnoki címért küzdő klasszisok, hanem Cal Crutchlow lovagolta meg a legjobban, aki remek gumitaktikájának köszönhetően meg is nyerte élete első versenyét.

A 30 éves motoros azon kevesek közé tartozott, aki még nedves körülmények között megkockáztatta a kemény-kemény párosítást abroncsok terén, így a 15. helyről jött fel az élre. Bő egy hónapja a Sachsenringen hasonló ügyességgel taktikázott, ahol a második hely lett a jutalma, és amikor megkérdezték, ő számít-e a világ legjobbjának a felszáradó pályákon, nem is szerénykedett:

„Igen. Láthattuk a Sachsenringen is, hogy amint elkezdett száradni, törtem előre. De úgy érzem, teljesen esős pályán is ott vagyok a legjobbak között. Általában a többségtől eltérően taktikázok a gumikkal, és más stratégiával vágok neki a versenyeknek. Már tavaly Silverstone-ban is a lágy-lágy kombinációval törtem előre a nedves aszfalton, tehát igen, úgy hiszem, én vagyok a legjobb ilyen körülmények között.”

Hiába ugyanakkor a magabiztos nyilatkozat, azt Crutchlow is elismerte, hogy ha az időjárás nem játszik a kezére, esélye sem lett volna a győzelem megszerzésére: „Egy száraz versenyen talán hetedik lettem volna. Reálisan kell látnom a helyzetem, viszont az embernek meg kell ragadnia a kínálkozó lehetőségeket. Hinned kell magadban és magabiztosnak kell lenned. Hinned kell abban, hogy adott körülmények között te vagy a világon a legjobb, máskülönben nem megy.”