Nehéz helyzetbe került a Yamaha, a motokrossz balesetben lábát törő Valentino Rossit ugyanis egyáltalán nem könnyű pótolni. A csapat választása végül Michael van der Markra esett, amit Cal Crutchlow rossz szemmel néz.

 

Sokáig gondolkodtak a Yamahánál, ki pótolhatná a legmegfelelőbben a következő futamokon az otthonában lábadozó Valentino Rossit, és végül a listán szereplő négy versenyzőről Michael van der Markra esett a választás.

A Superbike-vb-n szereplő holland mellett Alex Lowes, Katsuyuki Nakasuga és Kohta Nozane is esélyes volt a lábtörése miatt kidőlő Rossi pótlására, és a MotoGP-ben versenyző Cal Crutchlow szerint inkább közülük kellett volna valakinek lehetőséget adni.

„Nem értem, miért nem Lowes-t választották, hiszen neki már van tapasztalata ezzel a motorral. De Nakaszuga is folyamatosan ezzel tesztel. Adjanak lehetőséget a japánnak vagy Lowes-nak – na de Van der Marknak?! Fogalmam sincs, miért épp neki. Semmi gondom vele, de rajta kívül két nagyon vonzó lehetőség állt rendelkezésre. Van der Mark nem volt olyan gyors, mint Lowes a szuzukai nyolc óráson.”

A hollandot viszont nem zavarják Crutchlow kritikái, és izgatottan készül a bevetésre az aragoni pályán.

„Ez egy valóra vált álom. Kemény lesz, mert még nem versenyeztem ilyen motorral, de szerencsére a világ legjobb csapata fog segíteni. A pályát ismerem, a motort nem, de óriási megtiszteltetés Valentinót helyettesíteni.”