Két aktív Formula–1-es pilóta – Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas – DTM-autók, a túraautó-világbajnokság résztvevői, és persze a hazai ralis, autókrosszos, terepralis mezőny krémje. Az idei Nagy Futam is bővelkedik majd látnivalókban, ráadásul új útvonalon haladnak a versenyzők a Deák tér, Andrássy út, Oktogon, Andrássy út, Károly körút útvonalon. 

 

Az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László (Opel Mokka), valamint a csapat versenykamionját vezető Darázsi Zsolt és az MAN-legénység sem hiányozhat az eseményről, amelynek az elmúlt években is résztvevője volt. 

„Nagy városokban jóformán csak a gigantikus versenyek ünnepélyes rajtceremóniájakor autózunk, hiszen ezeket a járműveket alapvetően terepre tervezték, úgyhogy mindig különleges élményt jelent a belvárosi autózás. Monte-Carlo, Lima, Buenos Aires és Moszkva mellett – ezekben a fővárosokban autóztunk legutóbb – természetesen mindig jó érzés itthon, a magyar fővárosban, a jól ismert, belvárosi utakon bemutatózni” – nyilatkozta Szalay Balázs. 

A Nagy Futam délelőtti és délutáni programjában is láthatóak lesznek csapatunk járművei és versenyzői – délelőtt 11 órakor, délután pedig 15.20 órakor.