Gőzerővel zajlanak a tárgyalások a 15 éves Keszthelyi Vivien jövőjével kapcsolatban, aki zsenge életkora ellenére máris szép sikereket ért el a versenypályákon, 2017-ben pedig már egy igazán nívós sorozatban bukkanhat fel.

 

Az Audi Sport versenyzőakadémiájának egyetlen magyar tagja, Keszthelyi Vivien a hazai autósport egyik legreményteljesebb üdvöskéje már eddig is egy sor kiemelkedő eredménnyel hívta fel magára a figyelmet, jövőre pedig szintet lépne.

A még mindig csak 15 éves lány idén megszerezte az első helyet a Közép-európai Zóna Kupa magyar bajnoki értékelésében, és miután decemberben betölti 16. életévét, 2017-ben már a nemzetközi porondon vitézkedhet. Bár az egyeztetések még mindig zajlanak, annyit máris tudni lehet, hogy a lehetőségek között szerepel egy olyan forgatókönyv, amely alapjaiban határozhatja meg Keszthelyi versenyzői pályafutása jövőjét.

A sorozat kiválasztásánál ugyanakkor nehézséget okoz, hogy az Audi akadémiájának éves programja rengeteg elfoglaltsággal jár, így nehéz összeegyeztetni azzal, hogy a lehetséges kategóriák valamelyikében teljes szezont fusson. A fiatal lány menedzsmentjének mindenesetre az a célja, hogy a pilótának az eddig látott teljesítménye alapján a legerősebb túraautó-sorozatok valamelyikében találjon helyet, és ott versenyképes autót kapjon.

A világon nagyon kevés versenyzőnek adatott meg, hogy közel egyforma teljesítményű versenyautókkal versenyezhessen, így a pilóták túlnyomó többségének esetében nincs valós információ a teljesítményről, mert a legtöbb sorozatban nagyon eltérőek az autók, ennek megfelelően nehéz reális képet kapni arról, mire is képesek egyenlő feltételek esetén. A Keszthelyi mellett dolgozó csapat márpedig egy ilyen lehetőség megteremtésén fáradozik a 2017-es szezont illetően.