Még mindig fura belegondolni, hogy Mark Webber, aki az F1-ben és a WEC-ben hosszú évtizedekig meghatározó szereplő volt, már nem tagja a motorsport közösségének, ám az ausztrál elmondta, élvezi a „nyugdíjas” életet, így nem gondolkozik a visszatérésen.

 

Ha egyszer Mark Webber valamit a fejébe vesz!

Az ausztrál versenyző többek között következetes és egyenes jelleme miatt is szerzett annyi rajongót az évek során, így hiába szeretnék szurkolói, nem tér vissza a versenyzés világába. Webber az előző szezon után döntött úgy, hogy végleg szögre akasztja a bukósisakot, és bár még mindig ég benne a vágy, hogy vezesse a Porsche WEC-ben szereplő LMP1-es szörnyetegét, döntése megmásíthatatlan.

„Most már profi néző vagyok” – viccelődött az ausztrál. „A visszavonulásomat egyértelműen nyomatékosítottam mindenkiben, és aki ismer, tudja, hogy nálam nincsenek félig elvégzett dolgok. Épp ezért a tartalékpilótai szerepkör sem jöhet szóba, igaz, nem is kért fel rá senki. Ennek ellenére kár lenne tagadni, hiányzik az LMP1-es autó nyújtotta élmény.”

Noha a WEC-et és a Le Mans-i 24 órás viadalt súlyos csapásként érte, hogy az Audi váratlanul kivonult a sportágból, Webber szerint a versengés ettől még ugyanolyan izgalmas, így mindig nagy érdeklődéssel ül le a tévé elé.

„Az Audi kiszállása ellenére is fantasztikusan szoros a küzdelem, ami igazán érdekfeszítő. Két nagy márka harcol a lehető legmagasabb nívón – ez szerintem káprázatos! A másik oldalon persze remélem, hogy a sorozat más gyártók érdeklődését is felkelti. Hogy szeretnék-e 20 LMP1-es autót látni a mezőnyben? Hát persze! De hogy van-e ennek realitása. Nincs. Most ez a helyzet.”

Az idény első két versenye után a mezőny számára június közepén jön is az év fénypontja, a Le Mans-i 24 órás viadal!