Miután rövid „nyugdíja” után Yvan Muller visszatér a WTCR-be, hivatalossá vált, hogy a francia klasszis unokaöccse, Yann Ehrlacher is harcba száll Michelisz Norbert ellen 2018-ban. A sorozat mezőnye egyre erősödik.

 

A Muller család nagy erőkkel képviselteti magát a WTCR 2018-as bajnokságában, mert hivatalossá vált, hogy Yann Ehrlacher is lehetőséget kap a bizonyításra a Munnich Motorsport színeiben egy Honda Civic volánjánál.

A 21 éves versenyző tavaly mutatkozott be a WTCC-ben, és egy futamot meg is nyert, az összetettben pedig a tizedik helyen zárt.

„A WTCC-ben eltöltött szezonom után egyértelműen az volt a célom, hogy az induló WTCR-ben folytassam – mondta a francia versenyző. – Nagyon boldog vagyok, hogy engem választott a Munnich Motorsport, mert igazán jó és tapasztalt csapatról van szó, különösen, ami a túraautózást illeti.”

„Ilyen nagyszerű csomaggal az elvárások is nagyobbak, ezért a célom, hogy a bajnoki címért csatázzak, bár tudom, kemény lesz a konkurenciaharc. Nagyobb nyomás nehezedik rám, mint tavaly, de készen állok a kihívásra. Különleges élmény lesz Yvan ellen versenyeznem, mert ő a példaképem, egyben a világ legjobb túraautósa, így már várom, hogy egyazon mezőnyben vezessek vele.”

A Munnich Motorsport Ehrlich mellé a tavaly többször is meggyőző teljesítményt nyújtó Esteban Guerrierit szerződtette le, és a csapatmenedzser Dominik Greiner azt várja, ezzel a felállással megindulhatnak a sikerek felé vezető úton.

„Nyilván több versenyző is a listánkon szerepelt, így nem volt egyszerű a választás. De Yann igazán tehetséges, motivált és gyors pilóta, aki nagybátyjának köszönhetően a lehető legjobb képzést kapta. Tavaly már voltak kiemelkedő pillanatai, remélem, ez 2018-ban is folytatódik.”