Óriási balesetet úszott meg ép bőrrel Johann Zarco, aki a Moto GP hétvégi ausztrál fordulóján ütközött Marc Marquezzel, és bukott hatalmasat. A versenyző nagy tempónál leesett motorjáról, de nem sérült meg.

 

Ijesztő jelenet tarkította a Moto GP ausztrál versenyét, és a történteket figyelembe véve Johann Zarco tényleg csak a szerencsének köszönheti, hogy súlyos baleset nélkül megúszta hatalmas bukását.

A Tech3 versenyzője maximális sebesség mellett csatázott Marc Marquezzel a célegyenesben, amikor az első kanyar féktávján leesett motorjáról, és hosszú ideig sodródott a füvön. A francia csak imádkozott, hogy ne sérüljön meg komolyabban:

„Amikor ekkora sebességgel csúsztam a földön, úgy éreztem, sosem lesz vége – nagyon féltem. Próbáltam merev testtartásban maradni, és szurkolni, hogy ne vágódjak neki semminek.”

„Nagy szerencsém, hogy a füvön maradtam, és nem csúsztam a kavicságyba. Ezért nem lett semmi bajom. Érzek némi fájdalmat a jobb oldalamon, de a Röntgen azt mutatta, hogy egyetlen csontom sem tört el.”

Noha a bukás során Zarco motorja nekivágódott Marquezének, szerencsére a világbajnoknak sem esett baja, aki úgy sem haragudott ellenfelére, hogy fel kellett adnia a versenyt.

„Elnézést kértem Marctól, mert teljesen tönkretettem a motorja hátulját. De azt mondta, semmi probléma, a legfontosabb, hogy nem sérültem meg. Sportolóként, versenyzőként tökéletesen megértjük egymást, és ez a lényeg.”