Újabb nyögvenyelős idénykezdeten van túl a Yamaha, ezért Valentino Rossi attól tart, hogy a teljes 2018-as idény rámehet a problémák kijavítására. Az olasz legenda reálisan látja saját és csapata helyzetét.

 

Nem ilyen szezonkezdetről álmodoztak a Yamahánál, ahol az első négy versenyen egyetlen futamgyőzelmet sem ünnepelhettek. Valentino Rossi és csapattársa, Maverick Vinales eddig csupán egy-egy dobogós helyezést tudott felvillantani, és az olasz klasszis attól tart, a helyzet a későbbiekben sem javul majd drasztikusan.

A legutóbbi jerezi futamon a yamahások nem tudtak az élmezőny közelébe férkőzni, és végül Rossi is csak az események szerencsés alakulása miatt szerezte meg az ötödik helyet. Tudja, ennél többre lenne szükség a Yamahánál:

„Figyelembe véve az egész hétvégén mutatott tempónkat, elégedett lehetek az ötödik hellyel. Viszont, ha már ennek is örülni kell, az nem jó hír a technikai helyzetünket illetően. Természetesen sok függ a pályától is, mert bizonyos aszftalcsíkokon jobban küszködünk, máshol kevésbé.”

„Viszont most már nagyon világosan kirajzolódott, milyen tekintetben kell fejlesztenünk a motorunkat, ehhez viszont idő kell. A Yamahának minden erejével azon kell lennie, hogy ezt az időt lecsökkentse, mert ha nem sikerül, akkor újabb szezonra lesz szükség az áttöréshez.”

Rossi állítása szerint a motor gondjai 25 százalékban mechanikus, 75 százalékban elektronikai problémákra vezethetők vissza, vagyis a konstrukció alapvetően jó, ám fontos területeken így is javulásra van szükség.