Kis híján csodát tett Austiban Valentino Rossi, aki negyvenévesen is a legmagasabb szinten versenyez a MotoGP-ben, és aki a hétvégén éppen csak lemaradt a győzelemről. Pedig az olasz legenda már elhitte, hogy nyerhet.

 

Valentino Rossi újra meg újra ámulatba ejti a sportvilágot, mert hiába töltötte be a 40. életévét, továbbra is fantasztikus formában versenyez a MotoGP-ben.

A sorozat élő legendája ugyanakkor 2017 nyara óta vár a futamgyőzelemre, amely a hétvégén Austinban karnyújtásnyi közelségbe került hozzá.

A versenyben vezető Marc Marquez ugyanis nagyjából fél távnál senkitől sem zavartatva elesett, Rossi pedig megörökölte az első helyet, és foggal-körömmel küzdött, hogy meg is tartsa – végül sikertelenül.

A mögötte haladó Alex Rins ugyanis szintén megérezte a vérszagot, és anyait-apait beleadva kezdett hajtani élete első MotoGP-győzelmére, melyet egy remek előzésnek köszönhetően meg is szerzett.

Bár Rossi örül, hogy még mindig képes az első helyért harcolni, összességében csalódottan vette tudomásul, hogy lemaradt a diadalról:

„Nagyon sajnálom, hogy nem jött össze a győzelem. Amikor láttam, hogy Marquez elesik, azt mondtam, magamban, talán képes lehetek rá, de aztán Rins megérkezett a nyakamra.”

„Őszintén mondom, hogy végig a maximumon nyomtam , óriási tempót diktáltam, de Alex jobb volt nálam, kiválóan motorozott, én pedig nem tudtam visszaelőzni. Kár, mert már régóta várok a győzelemre, de az biztató, hogy erős a teljesítményünk.”

A MotoGP bajnoki tabellájának állása 3 verseny után: 1. Dovizioso 54 pont, 2. Rossi 51, 3. Rins 49, 4. Marquez 45, 5. Petrucci 30, 6. Miller 29, 7. Nakagami 22, 8. Crutchlow 19, 9. Espargaro 18, 10. Quartararo 17