Múlt heti lábtörése és azt követő műtétje után már otthonában lábadozik Valentino Rossi, akinek az óvatos becslések után is 30-40 napot kell kihagynia, vagyis szinte biztosan búcsút inthet idei vb-álmainak. Az olasz ennek ellenére minél előbb visszatérne.

 

Megrázta a MotoGP közösségét Valentino Rossi múlt heti lábtörése, melyet a Yamaha klasszisa egy motokrossz balesetben szenvedett el múlt csütörtökön.

Mivel az olasz versenyzőnek a jobb sípcsontja és a jobb szárkapocscsontja is eltört a bukás során, azonnal meg kellett operálni, de legalább az jó hír, hogy az orvosok szerint az operáció kitűnően sikerült. Dr. Raffaele Pescarella azt is elárulta, mennyit kell kihagynia Rossinak:

„A legfontosabb, hogy Valentino jó állapotban van. A következő harminc-negyven napot mindenképp pihenéssel kell töltenie, aztán közösen megbeszéljük, miként alakulhatnak az azt követő hetek.”

Rossinak tehát legjobb esetben is két versenyt ki kell hagynia, és mivel bajnoki hátránya az éllovas Andrea Doviziosóval szemben 26 pont, valószínűleg búcsút inthet vb-álmainak, mert legjobb esetben is csak az utolsó négy futamra térhet vissza.

Az olasznak az adhat némi reményt, hogy a bajnoki címért folyó harc ötszereplős, így a körbeverések is folyamatosak, vagyis távollétében alakulhatnak számára kedvezően is az események. Rossi máris a visszatérésről álmodozik:

„A műtét után jól aludtam, és másnap is jól éreztem magam. Az orvosok is meglátogattak, és azt mondták, nyugodtan pihenjek otthon, mert úgy hatékonyabb a rehabilitáció. A lehető leghamarabb szeretnék visszatérni, de meg kell figyelnünk, hogy reagál a testem a terhelésre.”