Noha a Honda sokat fejlődött az elmúlt időszakban, Cal Crutchlow szerint még mindig a japánok motorja a legnehezebben vezethető gép a MotoGP mezőnyében. Szerinte a jó teljesítmény első sorban a versenyzőknek köszönhető.

 

Marc Marquez éppen csak lemaradt a győzelemről a szezonnyitón, vagyis kívülről úgy tűnik, a Honda megoldotta problémáit, és jó motort épített 2018-ra, az LCR berkeiben versenyző Cal Crutchlow szerint viszont a látszat csal.

Amikor a britet arról kérdezték, hogy a Honda jobb formában van-e, mint az ellenfelek, így válaszolt:

„Nem. A Hondánál vannak a legjobb versenyzők. Olyan kaliberűek, mint Marc vagy Dani (Pedrosa), és én is megtanultam, hogy hozzam ki belőle a maximumot. De még mindig messze a Honda kezelhetősége a legnehezebb, ez a tévén keresztül is látszik."

"Csak ki kell nyitni a szemed, és láthatod. Igen, sokkal jobb formában vagyunk, mint az előző szezonokban, de a versenyzők is sokkal keményebben nyomják.”

Crutchlow a saját jó eredményét is arra vezeti vissza, hogy sikerült hozzáigazítania stílusát a szeszélyesen viselkedő motorhoz:

„A katari pálya nem különösebben fekszik nekem, a Hondáról nem is beszélve. De mind a motor, mind én fejlődtem. A kettő kombinációja vezethet el a jó eredményhez, és nem is okoztam csalódást, mert az élbollyal mentem, csatáztam, szóval jó munkát végeztünk. Korábban már volt egy negyedik helyem Katarban, de azt még a Yamahával értem el.”