Kizárólag a világbajnoki cím megszerzése foglalkoztatja Marc Marquezt a MotoGP valenciai fináléján, amelyen a spanyolnak már az is elég, ha az első 11-ben végez. Elmondta, csupán a presztízs miatt nem fog megszakadni a futamgyőzelemért.

 

Szombati pole pozíciója után remek helyzetből várhatja a valenciai finálét Marc Marquez, aki azonban így sem fog kockáztatni a futamgyőzelem érdekében.

A spanyol klasszisnak kis túlzással csak célba kell érnie, ezért felesleges is lenne foggal-körömmel harcolnia az első helyért. Ha egyetlen bajnoki ellenfele, Andrea Dovizioso nyerne, akkor az olasz több futamgyőzelemmel zárná a szezont, ám Marquezt ez sem érdekelné.

„Ha végül Dovi hét, én pedig hat győzelemmel zárnám a szezont, nem lenne bennem hiányérzet. Egy hónappal később már úgysem emlékezne rá senki, a bajnokok neve viszont örökre fennmarad. De nem akarom a sorsot kísérteni, mert az élet szolgálhat meglepetésekkel. Nyilvánvaló, hogy én már csak elveszthetem, Dovi pedig csak megnyerheti ezt a bajnokságot, ezért a koncentrációm nem lankad.”

„Dovinak viszont kockáztatnia kell, meg kell próbálnia megnyerni a versenyt, és utána is csak reménykedhet. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy csak magamtól függök, mindössze be kell fejeznem a versenyt. Az évek során megtanultam, hogy a bajnoki diadal sokkal fontosabb a futamgyőzelemnél.”

Dovizioso nincs könnyű helyzetben, mert a kilencedik helyről kellene megvalósítania a lehetetlent, így valószínűleg az egyetlen esélye, ha Marquez kiesik a vasárnapi versenyen.