Valentino Rossi szombaton töltötte be 40. életévét, és a MotoGP élő legendája azt is elárulta, hogy miből meríti motivációját a folytatáshoz. Úgy véli, pályafutása tíz vb-címet érdemel, így továbbra is erre hajt.

 

Noha sok versenyző egyetlen világbajnoki címről is csupán álmodozik, az immáron 40 éves Valentino Rossi kilenccel sem éri be. Sokan nem értik, mi hajtja még mindig a MotoGP élő legendát, az olasz klasszis most erre is magyarázatot adott:

„Továbbra is nagy álmom a tizedik világbajnoki cím megszerzése, amiben még mindig hiszek. Sajnálatos, hogy eddig nem jött össze, pedig megérdemeltem volna.”

„Két bajnokságot az utolsó versenyen vesztettem el (2006, 2015), és ezen kívül is számos alkalommal végeztem az összetett második helyén (2000, 2014, 2016), vagyis úgy érzem, a pályafutásom megérdemelne tíz vb-címet. Többek között ezért is próbálkozom még mindig.”

„Ha például 2006-ban Valenciában megőrzöm a nyugalmam, és nem bukok, nyertem volna. Aztán voltak még döntések, melyekről nem lehet tudni,  helyesek voltak-e vagy sem: például átigazolni a Ducatihoz, vagy Yamahára váltani, ahelyett, hogy tovább nyertem volna a Hondával.”

Rossi szerződése 2020 végéig érvényes, ez azonban korántsem jelenti az, hogy akkor szögre is akasztja a bukósisakot. A folytatást illetően valószínűleg sok múlik az eredményességen is, mindenesetre jelenleg érzi magában az erőt ahhoz, hogy még jobban kitolja pályafutása végét:

„Egyelőre nem tudom, mit hoz a jövő. Lehet, hogy az aktuális az utolsó szerződésem, de lehet, hogy nem. Még ég bennem a vágy, és két idény áll előttem. Persze tudom, lehet, hogy ez a kettő lesz az utolsó, de még nem biztos.”