A hétvégén indul a MotoGP 2018-as szezonja, amelyben a szakértők többek között Andrea Doviziosót is az esélyesek közé sorolják. Az olasznak jólesik, hogy favoritként számolnak vele, és mindent meg is tesz a győzelemért a katari évadnyitón.

 

Hamarosan minden jelentős sorozatban elkezdődik az idei szezon, és a hétvégén a MotoGP mezőnye is nekivág Katarban. A tesztek alapján több győzelemre esélyes versenyző is ott lesz a rajtrácson, köztük Andrea Doviziosóval.

Noha az olasz egyszer sem érte el a leggyorsabb köridőt az előszezoni gyakorlások során, hosszú etapos tempójával felkeltette az ellenfelek figyelmét, és ha élesben is tudja hozni a formáját, akkor jó eséllyel száll harcba az első helyért.

Marc Márquez megfigyelése szerint Dovizioso hat-hét tizedmásodperccel futott nála jobb köridőket, ami aggodalommal tölti el. Az olasz örül, hogy tartanak tőle:

„Jólesik, hogy többen is nagy eredményekre számítanak tőlem, és én magam is elégedett vagyok a tesztek alakulásával. Tudtam, hogy erősek leszünk, de minden jobban ment, mint arra számítottam. Noha a három nap során eltérő körülmények uralkodtak, az időeredmények mindig könnyedén jöttek, ami nem túl gyakori.”

„A malajziai tesztnyitánytól kezdve jól dolgoztunk. Mindent kipróbáltunk, amit ki kellett, ami nem mindig jön össze, mert a különböző problémák bármikor felüthetik a fejüket, a gumiszettek pedig korlátozottak. Nagyjából tudjuk, milyen plexit használunk majd, a kasztniról viszont később döntünk – mindenesetre mindkét típussal gyors voltam.”