Noha a MotoGP előző szezonjában Andrea Dovizioso volt Marc Marquez legnagyobb bajnoki ellenfele, az olasz lemaradása idén akkora a spanyol listavezetővel szemben, hogy már nem is számolgatja a pontkülönbséget.

 

Igaz, még 10 verseny hátravan a bajnokságból, Marc Marquez máris nagy tempóval robog újabb világbajnoki címe felé. A címvédő már öt győzelemnél jár, miközben a bajnoki tabella második helyén álló Valentino Rossi még egyszer sem tudott nyerni.

Andrea Dovizioso is csupán a szezonnyitón volt képes az első helyen célba érni, és mivel azóta hullámzó a teljesítménye, nemhogy Marquez, de a yamahások is kezdenek meglépni előle. Az olasz elismerte, jelenleg nem tekinthet magára bajnoki ellenfélként, ezért előbb Rossiékat kapná el.

„Marchoz képest túl nagy a lemaradásom, ezért jelenleg nincs sok értelme rá koncentrálnom. Jobban aggódom a yamahásoktól való lemaradásom miatt. Javulnunk kell, mert nem vagyunk elég jók.”

„Marc a legtöbb versenyen mindent jól csinált, így nagy előnyt tudott kialakítani. Pozitívum, hogy tempó alapján nem tragikus az elmaradásunk hozzá képest, pontok terén viszont nagy a különbség – ezt be kell látni.”

Bár Dovizioso reálisan értékeli jelenlegi helyzetét, ez még nem jelenti azt, hogy máris lemondott volna a bajnoki cím megszerzésének lehetőségéről. Úgy véli, az idény második felében még maga felé tudja billenteni a mérleg nyelvét:

„Brnótól kezdve szerintem újra versenyképesek leszünk, és a folyamatos munkánknak köszönhetően fejlődünk is. Ott vagyok abban a csoportban, amely még eséllyel küzdhet, és mindent meg is teszek annak érdekében, hogy ez élre kerüljek.”

A MotoGP állása 9 verseny után: 1. Marquez 165 pont, 2. Rossi 119, 3. Vinales 109, 4. Dovizioso 88, 5. Zarco 88, 6. Lorenzo 85, 7. Petrucci 84, 8. Crutchlow 79, 9. Iannone 75, 10. Miller 57