Juan Pablo Montoyának 2017-re nem maradt állandó versenyzőülés az IndyCarban, így Indianapolison kívül máshol nem is indult, a 41 éves kolumbiai azonban még érzi magában az erőt, hogy más kategóriában kipróbálja magát jövőre.

 

 Juan Pablo Montoya karrierje már eddig is páratlanul színes és változatos volt, jövőre pedig újabb kategóriában mutatkozik be.

A 41 éves kolumbiai versenyző idén csak Indianapolisban indult, 2018-ban viszont az IMSA sportautó-bajnokság mezőnyének állandó tagja lesz. Montoya a Team Penske Acura ARX-05-ösét vezeti majd Dane Cameronnal, a csapatfőnök Roger Penske pedig biztos benne, hogy ezzel ütős kis párost alakított ki.

„Juannal és Dane-nel két olyan versenyzőt hoztunk össze, akiknek nagy tapasztalatuk van a sportautó-prototípusokkal, és a motorsport legmagasabb szintjén is sikereket értek el.”

A csapat e hét pénteken mutatja be prototípusát, mellyel először a szezonnyitó daytonai 24 óráson versenyeznek majd. Montoya elmondta, a 2017-es üresjárat után izgatottan várja a rá váró kalandokat.

„Az elmúlt négy évben nagyon élveztem a közös munkát Rogerrel és a Team Penske-vel. Amikor Roger megkérdezte, lenne-e kedvem részese lenne az újonnan induló sportautó projektjének az Acurával, nagyon könnyen döntöttem. Mindig is imádtam sportautókkal versenyezni, és bár nagy kihívás előtt állunk, nagyon szórakoztató lesz az új Acura fejlesztése. Izgatottan készülök az ARX-05 jövő heti tesztjére is. A Team Penske győzelmi hagyományai a sportautózás világában kezdődtek, szóval izgalmas részese lenni a csapat új fejezetének.”