Miközben az Államokban és Új-Zélandon önálló sorozata van a Formula–5000-es osztálynak, Angliában annak is örülni kell, hogy a hétvégén összejönnek Brands Hatchben – de ott viszont príma versenyre!

 

Annak idején az Egyesült Királyságban is futott egy önálló Formula–5000-es sorozat – konkrétan hét évig –, mielőtt régi F1-es és F2-es autókkal kiegészülve átalakult a Shellsport Group 8 Championshippé 1976-ban.

Azóta önállóan csak az Egyesült Államokban, illetve a világ másik végén, Új-Zélandon futottak az 5000-esek egyedül, míg a Királyságban jobbára F2-esek és a Formula–Atlantic-sorozat tagjaival együtt versenyeznek a Derek Bell Trophy keretein belül.

Na de ezen a htévégén a legendás Brands Hatch-i pályán ismét aszfaltra gurulnak az F5000-esek, így Michael Lyons is kigurul majd, méghozzá önbizalommal telve, hiszen ő nyerte meg tavasszal a vetereán F1-eseknek rendezett Monacói Nagydíjat.

A Lyons família egy egész családi csapattal jelentkezik, benevez a papa és a mama, Frank és Judy is, míg a negyedik családi kocsit, egy Lola T332-est Tony Trimmer vezeti majd – utóbbi hetvenötéves már, 1975-től 1978-ig versenyezte a fénykorát, ám előtte 1971–74 között éppen hogy F5000-eseket kormányzott.