Remekül kezdődött Michelisz Norbertnek a WTCC makaói fordulója, hiszen a nyitó edzésen senki sem tudott gyorsabb kört futni a Honda versenyzőjénél. A bajnokság második helyén álló magyar stabil hétvégével lépne a tabella élére.

 

Michelisz Norbert célja, hogy a WTCC idényzáró futamaira a bajnokság éllovasaként vágjon neki, ehhez viszont a hétvégén Makaóban le kell dolgoznia 16.5 pontos hátrányát Thed Björkkel szemben.

A magyar versenyző úgy véli, a szűk makaói utcai pálya az ő malmára hajthatja a vizet, és közvetlen riválisának amúgy is több a vesztenivalója:

„Ezen a pályán könnyen eshetnek meg váratlan, kiszámíthatatlan dolgok, amelyek következtében sok pontot lehet veszíteni és nyerni egyaránt. Kockázatot rejt magában, és mivel én vagyok az üldöző, szükségem van az ilyen versenyekre. Bízhatunk abban, hogy a Hondának eddig jól ment a szűk, utcai pályákon, ami valószínűleg a több lassú kanyarnak és a kisebb végsebességnek volt köszönhető.”

Michelisz felkészült rá, hogy a büntetősúlyok kiosztása miatt a Citroenek uralják majd a hétvégét, azt viszont ennek ellenére sem meri megkockáztatni, hogy az időmérőn a fordított rajtrácsos pole érdekében a 10. helyet próbálja megszerezni.

„Ha nem taktikázom a tizedik helyre, a legrosszabb forgatókönyv, ami megtörténhet, hogy a 4–6. hely között végzek az időmérőn, és mindkét futamon bejövök egy erős pontszerző helyen, miközben a volvósok a fordított pole közelébe kerülnek, és letarolják a nyitófutamot. De ez még mindig sokkal jobb verzió annál, ami egy félresikerült időmérős taktika következménye lehet, ha véletlenül kicsúszok a legjobb tízből. Ugyan kockáztatnom kell, de nem ésszerűtlenül, ahhoz túl nagy a tét.”

A csütörtöki nyitó edzésen Michelisz volt a leggyorsabb, így optimistán vághat neki a hétvége hátralevő részének.