A WTCC záró fordulója előtt Michelisz Norbert 6.5 pontra csökkentette hátrányát az összetettbeli éllovas Thed Björkkel szemben, makaói kicsúszása azonban kijózanító pofonként hatott rá. Rádöbbent, mostantól egy pillanatra sem lankadhat a koncentrációja.

 

Nagyon izgalmasan alakul a WTCC hajrája, az évadzáró előtt ugyanis csupán 6.5 pont választja el egymástól a bajnoki címért harcoló Thed Björköt és Michelisz Norbertet.

A Honda magyar versenyzője Makaóban újabb fontos pontokat faragott hátrányából, igaz, a nyitófutamon elkövetett hibája némileg beárnyékolta teljesítményét. Noha kicsúszása után piros zászlóval leintették a versenyt, így megtarthatta helyezését, Michelisz elismerte, tanulnia kell az esetből:

„Rosszul mértem fel a belső szalagkorláthoz való távolságot, és minimálisan nekimentem a jobb első kerékkel. Eltört a kormányösszekötő, majd a kanyar külső oldalán található gumifalba csapódtam elzárva az utat a mögöttem érkezők elől. Borzasztóan bosszantott a hiba, amit elkövettem.”

„Már csak egy forduló van hátra, 6.5 pontra csökkent a hátrányom Björkkel szemben, és utólag visszagondolva talán jó is, hogy a katari szezonzáró előtt kaptam egy figyelmeztetést ezzel a hibával, amit Makaóban elkövettem. Nem veszíthetek a koncentrációból egy pillanatra sem, az pedig, hogy ezúttal szerencsésen kerültem ki az esetből, erőt ad a végső harchoz. Úgy érzem, most az égiek is az én oldalamon állnak!”

A WTCC záró fordulóját december 1-jén pénteken rendezik Katarban, amikor az időmérőt és a két versenyt is egy napon futja a mezőny. Michelisznek tehát két versenye maradt, hogy ledolgozza hátrányát, és a magyar autósport történetének első világbajnoka legyen.

Bajnoki állás:

1. Björk               255.5

2. Michelisz        249

3. Bennani          216

4. Catsburg         211.5

5. Chilton            210.5