Mivel a WTCC thaiföldi versenyhétvégéjét törölték a naptárból, a mezőny épp kéthónapos „kényszerpihenőjét” tölti a novemberi végi katari idényzáró előtt. A pilóták különbözőképp ütik el az idejüket, Michelisz Nobert például győzelmet győzelemre halmoz a TCR-ben…

 

Fantasztikusan sikerült Michelisz Nobert nyári TCR beneluxos vendégszereplése, és a magyar versenyző már akkor úgy döntött, hogy ha a körülmények lehetővé teszik, mindenképp visszatér majd a sorozatba.

Ehhez keresve sem találhatott volna jobb alkalmat, mint a WTCC kéthónapos szünete, ezért a magyar versenyző október két utolsó hétvégéjén ismét beült a Hondába, és a sikereket illetően ott folytatta, ahol júliusban abbahagyta. Michelisz a bajnokságot vezető Stéphane Lémeret-hez csatlakozott azzal a nem titkolt szándékkal, hogy szeretné hozzásegíteni belga márkatársát a végső diadalhoz, ehhez pedig már Assenben megtette az első lépést.

Ebben a sorozatban ugyanis négy versenyt rendeznek egy hétvégén, és a beugró pilóta pontjait is a főversenyző kapja meg, Michelisz márpedig két diadallal segítette az első két futamon gyengélkedő Lémeret-t. A páros azonban a mettet-i finálén tette fel a pontot az i-re, ahol szintén Michelisz hathatós segítségével a belga pilótának sikerült megnyernie a bajnokságot. Az évadzárón a páros három diadalt is ünnepelhetett, ez pedig már bőven elég volt Lémeret-nek a végső győzelemhez is. A hondás pilóta nem győzött hálálkodni Michelisznek a fantasztikus segítségért:

„Az, hogy éllovasként érkeztem az utolsó helyszínre, nagy nyomást helyezett rám, viszont rengeteg terhet levett a vállamról, hogy Norbert ott volt mellettem, aki a lehető legjobb csapattárs, akit csak el lehet képzelni. Neki köszönhetően sokkal könnyebb dolgom volt, mint az ellenfeleimnek.”