Michelisz Norbert szerint a WTCR csütörtökön induló nürburgringi fordulóján új bajnokság veszi kezdetét, a büntetősúlyok miatt ugyanis sokkal kiegyenlítettebb lesz a mezőny, mint eddig. Rajtjain mindenképp javítana.

 

Vegyes érzésekkel zárta a WTCR első két fordulóját Michelisz Norbert, mert ugyan a Hyundai teljesítményére nem lehetett panasza, különböző peches szituációk miatt eddig egy győzelmet sem ünnepelhetett. Míg Marokkóban ezért főleg a technikai problémákat okolhatta, addig a Hungaroringen a rajtjai nem sikerültek úgy, ahogy szerette volna.

Mivel időmérős formájával teljesen elégedett lehet, a csütörtökön induló nürburgrini hétvége előtt már csak az indulásokat kell helyre tennie. Figyelmeztetett ugyanakkor, hogy a győzelmek így sem garantáltak a Hyundainak.

„Mivel a következő két hónapra nem terveztünk külön tesztet, a telemetria-adatok kielemzésével kell rájönnöm arra, hogy mit kell másképpen csinálnom a rajtoknál. Természetesen a szabadedzéseken van lehetőség a gyakorlásra is, de olyankor a kuplung jó állapotának megőrzésére figyelni kell, így két-három próbálkozásnál többre nincsen lehetőség.”

„Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy a következő két versenyhétvége elég lesz arra, hogy eltüntessem ezt a lemaradásomat Tarquinivel szemben. Ez azért is fontos, mert a következő versenyhétvégétől elindul a hétvégéről hétvégére változó büntetősúlyozás, és a nürburgringi fordulóban várhatóan messze a Hyundai lesz a legnehezebb autó a pályán.”

„Lényegében új bajnokság veszi kezdetét, és egy ilyen kiélezett versenyben muszáj élni az olyan ziccerekkel, amiket én a közepesen sikerült rajtok miatt sajnos kihagytam a Hungaroringen.”