A hétvégén a WTCC-szezon csúcspontja vár Michelisz Norbertre, hiszen végre ismét a fantasztikus magyar közönség előtt versenyezhet a Hungaroringen. A Honda klasszisa már alig várja, hogy több ezer rajongója előtt száguldhasson.

 

 

Idén is a már szokásosnak mondható népünnepélyre számítunk a hétvégén a Hungaroringen, ahová Michelisz Norbert kedvéért ezúttal is ezrek zarándokolnak el.

Hazánk egyik legnépszerűbb sportolójának mogyoródi szereplését minden évben óriási várakozás előzi meg, ám nemcsak a szurkolóknak, hanem magának Michelisznek is lenyűgöző élményt jelent egy-egy ilyen hétvége. A magyar versenyző a WTCC honlapjának nyilatkozott érzéseiről és várakozásairól.

„Egyszerűen káprázatos az a támogatás, amelyet a szurkolóktól kapok. A verseny előtti hetekben óriási a nyomás rajtam, de amikor véget ér a hazai hétvégém, már alig várom, hogy a következő évben visszatérhessek. Kétség kívül ez a legkülönlegesebb élmény, otthoni környezetben versenyezni.”

„Annyi szép emlékem fűz ide: például 2011-ben itt állhattam először dobogóra, 2012-ben pedig itt nyertem először. Ezek felejthetetlen pillanatok, melyek örökké elkísérnek. Igazán nagyra értékelem az emberek szeretetét, és hogy mindig mögöttem állnak, történjék bármi is. Ez a tudat plusz energiát ad, főleg, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretném.”

Tavaly egy motorhiba Michelisz teljes versenynapját tönkretette, a magyar pilóta viszont bizakodó, hogy idén elkerüli a balszerencse: „Kirajzolódott egy érdekes sorminta. A 2014-es hétvégém nem volt olyan jó, 2015-ben viszont nyertem. Tavaly ismét pechesen alakult a helyzet, szóval bízzunk benne, hogy most ismét jóra fordulnak a dolgok. Tudom, hogy versenyképes autóm van, a Hungaroring vonalvezetése pedig kedvezhet a Hondának.”