Ami eddig csak pletyka szinten vetődött fel, csütörtökre hivatalossá vált: a WTCC háromszoros világbajnoka, José María López is indulhat 2017-ben a WEC-ben és Le Mans-i 24 óráson a Toyota színeiben.

 

José María Lópezzel néhány év leforgása alatt elképesztően nagyot fordult a világ, és a nemrég még beváltatlan ígéretként számon tartott argentin mára keresett sztár a motorsportokban.

A versenyző karrierje eleinte ígéretesen ívelt felfelé, eredményeinek köszönhetően még a Renault tehetségkutató-programjába is bekerült, ám miután nem sikerült az áttörés, és nem kapott helyett a Formula–1-ben, úgy tűnt, végleg elkallódik. López hosszú éveken át hazájában, Argentínában versenyezgetett, ám ahogy betette a lábát a WTCC-be, nemzetközi karrierje úgy vált egyre intenzívebbé.

Ehhez persze az is kellett, hogy a túraautó-vb-n kapásból lenyomja az összes nagy sztárt, és minden idényében világbajnok legyen, így viszont 2017-re eljutott odáig, hogy jobbnál jobb ajánlatok közül válogathat.

A Formula E-ben máris bemutatkozott, csütörtökön pedig az is hivatalossá vált, hogy a megbízhatósági-vb-n (WEC), így a Le Mans-i 24 óráson is ő vezetheti majd a Toyota egyik LMP1-esét. Az argentin klasszis Mike Coneway-jel és Kobajasi Kamuival alkot majd egy triót.

„Ezzel a lehetőséggel életem egyik nagy álma vált valóra, már alig várom az első versenyt – mondta boldogan López. – Mike és Kamui nagyszerű csapattársak, biztos vagyok benne, hogy rengeteget tanulhatok majd tőlük. Egy LMP1-es autó egészen más, mint egy WTCC-s, de élvezem, hogy ezáltal is újabb kihívást kell leküzdenem. A TS050 Hybrid ereje és tapadása elképesztő, szóval már nagyon várom, hogy részt vegyek a WEC-ben, és az igazán különleges Le Mans-i 24 óráson.”