Bár összességében jól sikerült Michelisz Norbert szlovákiai hétvégéje, a magyar versenyző ugyanis megszerezte első győzelmét a WTCR-ben, a szurkolóknak kezd tele lenni a hócipőjük a sorozat lebonyolításával.

 

A harmadik futamot ugyan megnyerte Szlovákiában Michelisz Norbert, szurkolói mégis egyre elégedetlenebbek a WTCR olykor követhetetlen szabályrendszere és büntetései miatt.

A magyar versenyző a vasárnapi győzelem ellenére is rengeteg ponttól esett el, mert technikai szabálytalanság miatt törölték első időmérős eredményét, így az első sor helyett akkor az utolsóból kellett nekivágnia.

Mivel az idény során Micheliszt már számos hasonló igazságtalanság érte, rajongói tömegesen kérték a közösségi médiában, egyszerűen fordítson hátat a WTCR-nek.

„Ez egy kabaré, viccbajnokság, érthetetlen szabályok, követhetetlen az egész, nincs miért nézni, hagyd az egészet, lassan úgysem lesz, aki nézze, kövessen. Már ingyen jegyért sem mennék ki, nem hogy fizessek érte, sőt ma már a TV-ben sem nézem. Maradj otthon a gyerekekkel, azok legalább örömet adnak neked” – írta az egyik hozzászóló a Facebookon.      

Van olyan Michelisz-rajongó, akinek érvényes jegye volt a Slovakiaringre, ám a kedvencét érő folyamatos igazságtalanságok miatt ennek ellenére sem látogatott ki a versenyhelyszínre:

„Én is elajándékoztam a jegyeimet, inkább bejöttem melózni kicsit. Norbi sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de te nem fogod megnyerni a sorozatot az idén. Ez van. Azt gondolom, nem ez a top bajnokság ebben a kategóriában, itt komoly érdekeket védenek, nem is nagyon takargatva ezt. A TCR Európa sokkal színvonalasabb, élvezetesebb, pedig ott is soknak tartom a szabályzást.”

Négy fordulóval, vagyis 12 versennyel a bajnokság vége előtt Michelisz a harmadik helyen áll a tabellán 26 ponttal lemaradva az éllovas Gabriele Taruqini és 23 ponttal a második Yvan Muller mögött.