Michelisz Norbert a TCR-ben szeretné bepótolni a WTCC-ben elszalasztott hungaroringi dobogós helyezést, azt azonban leszögezte, a M1RA-istálló állandó versenyzői, vagyis Tassi Attila és Roberto Colciago ellen biztosan nem vív majd ádáz harcot.

 

Különleges érzésekkel készül Michelisz Norbert az előttünk álló hétvégére, hiszen ezúttal nem a WTCC, hanem a TCR mezőnyében versenyezhet a Hungaroring közönsége előtt.

Hazánk egyik legnépszerűbb sportolója vállalta, hogy a szabad dátumnak köszönhetően egy futamhétvégére maga is volán mögé ül saját csapata, a M1RA színeiben, és ha már ott lesz, szeretné dobogós helyezéssel feledhetetlenné tenni az eseményt. Michelisz azonban leszögezte, egyéni érdekei nem lehetnek fontosabb a csapaténál, így ha esetlegesen valamelyik pilótájával, Tassi Attilával vagy Roberto Colciagóval kellene pozícióért vívnia, nem keménykedik majd.

„Sokat gondolkodtam azon, hogy mi fog történni majd a pályán, hiszen könnyen megeshetnek olyan helyzetek, hogy a saját pilótáimmal kellene versenyre kelnem. Nem könnyű helyzet ez, hiszen amikor ott van az ember az autóban, viszi előre az adrenalin és a versenyláz, persze, hogy a legjobb akar lenni. Van azonban már annyi tapasztalatom, hogy tudjam, a pillanatnyi örömöket néha fel kell áldozni a hosszú távú siker érdekében.”

„Amikor azt mondom, hogy segíteni szeretném a csapatot, akkor arra gondolok, hogy itt most nem én leszek a fontos, hanem Attika és Roberto. Mindkét pilótánk harcban van a TCR bajnoki címéért, aminek a megszerzésére nekem beugró pilótaként nincsen sanszom. A M1RA célja és érdeke, hogy sikeres legyen a bajnokságban, így nem fogok pontokat elvenni sem Attikától, sem Robertótól – ügyelve természetesen a többiekkel szembeni sportszerűségre.”

Michelisz egyébként elárulta, az izgalmas tervekkel ellentétben egy ideig úgy tűnt, mégsem tud részt venni a hungaroringi hétvégén, Tassi ugyanis az előző versenyen totálkárosra törte autóját, így a M1RA-nak mindössze két hadra fogható Hondája maradt. A problémát végül a JAS Motorsport kapcsolatainak köszönhetően sikerült áthidalni, így Michelisz bérelt autóval száguld majd Mogyoródon – több ezer kedvence legnagyobb örömére!