Ezerszer visszapörgette fejében az eseményeket, és utólag sem bán semmit. Bár óvatosabb taktikával Michelisz Norbertnek meglehetett volna a dobogó a WTCC argentin hétvégéjén, a pilóta elmondta: amikor a győzelem karnyújtásnyi közelségben van, olyankor nincs kompromisszum.

 

Michelisz Norbert az argentin futam után egy rövid Facebook-bejegyzésben már értékelte a hétvégi eseményeket, és néhányat aludva az eseményekre is kitart akkori álláspontja mellett: jól döntött, hogy a győzelem reményében kockára tette a biztos dobogót.

A magyar pilóta sokáig vezetett a főversenyben, a két Citroen viszont megelőzte a hetedik körben, ám ahelyett, hogy megelégedett volna a biztos harmadik hellyel, továbbra is támadó üzemmódban maradt, és végül ez lett a veszte, mert Yvan Mullerrel együtt kisodródtak a pályáról. Michelisz viszont nem bán semmit.

„Autóversenyző vagyok. Ebben a két szóban minden benne van. Minden, ami megmagyarázza azt, hogy ha egyszer az első helyen vagyok egy futamon, akkor foggal-körömmel ragaszkodom ahhoz, hogy azt megvédjem. Amikor életemben először beültem egy versenyautóba, nem azért tettem, hogy második legyek. És ez azóta is minden alkalommal így van: nyerni akarok.”

„Amikor első vagy, olyankor nincsen kompromisszum. Olyankor csak egyetlen cél lehet: a győzelem. Ezerszer visszapörgettem a fejemben az eseményeket, és arra jutottam, hogy ha visszamehetnék az időben, akkor is mindent pontosan ugyanígy csinálnék.”

Michelisz ezzel azonban értékes pontokat vesztett közvetlen riválisaihoz képest, és továbbra is hondás csapattársai mögött áll a tabellán, pedig a futamgyőzelmen kívül a másik célja, hogy a házi versenyben ő legyen a legjobb. Ám amikor az embernek egyszerre kell néznie a nagy képet és az adott versenyt is, nehéz olyan döntést hoznia, hogy minden szempontból jól jöjjön ki belőle:

„Árnyékot vet a hétvégére a pontveszteség, hiszen hihetetlenül szoros az élmezőny a bajnokságban. Minden pontnak jelentősége lesz az év végén, és természetes, hogy szeretnék a legelöl végezni a hondások között. Ugyanakkor tudom, hogy milyen döntések eredményeképpen vagyok jelenleg hátul. Tudom, hogy miért kockáztattam Moszkvában, amikor rosszul álltam be a rajkockába és tudom, miért vállaltam kockázatot most az első helyért.”