Három versenyhétvégével a vége előtt Michelisz Norbert két pontra csökkentette hátrányát az új bajnoki éllovas Thed Björkkel szemben, így minden esélye megvan a vb-cím elhódítására. A magyar versenyző ennek ellenére még nem számolgat.

 

Tiago Monteiro elhúzódó rehabilitációja óriási esélyt kínált Michelisz Norbertnek a felzárkózásra a WTCC múlt hétvégi kínai fordulóján, és a magyar versenyző ki is hozta lehetőségeiből a maximumot. 

Noha több külső körülmény is nagyban hátráltatta, hiszen a hondások 80 kiló extrasúlyt cipeltek magukkal, ráadásul a nagy esőben bármikor becsúszhatott volna egy hiba, Michelisz végül a nyitófutamon remek versenyzéssel felkapaszkodott a negyedik helyre, a félbeszakított főfutamon pedig megkapta a második helyért járó félpontokat.

A Honda versenyzője mindössze másfél pontra van Tiago Monteirótól, és kettőre az új éllovas Thed Björktől, vagyis minden esélye megvan rá, hogy elhódítsa a világbajnoki címet. Ennek ellenére Michelisz még nem gondol a legnagyobb trófeára:

„Az első helyhez képest 29 pontos hátránnyal érkeztem Kínába, és mindössze kétpontos lemaradással távoztam onnan. Sikeres hétvége volt, de továbbra is tartom magam ahhoz, hogy nem szabad a pontokkal foglalkozni, mert a matekozás könnyen eltérítheti a fókuszt a lényegről. Az a célom, hogy a katari szezonzáróra olyan helyzetben érkezzek majd, hogy ott önerőből reális legyen a bajnoki cím megszerzése, ami jelenthet pár pontos előnyt és hátrányt is. Ha így történik, én elégedett leszek, de addig még sokat kell dolgozni.”

A következő versenyt a jövő hétvégén rendezik Motegiben, ahonnan Michelisznek kellemes emlékei lehetnek, hiszen tavaly megnyerte a nyitófutamot. Ezúttal viszont nem lesz könnyű dolga, mert Monteiro várhatóan visszatér a mezőnybe, és a kínai kihagyás után kettőzött lendülettel próbálja megszerezni a vb-címet.

A vb állása:

1. Björk                200,5 pont

2. Monteiro       200

3. Michelisz        198,5

4. Catsburg         177,5

5. Bennani          164