Sűrű időszakot él át jelenleg Michelisz Norbert, aki múlt héten még saját csapata színeiben versenyzett beugróként a TCR-ben, most hétvégén pedig a WTCC-ben lesz jelenése. A magyar pilótát igazán feldobták a hungaroringes sikerek.

 

Álomszerűen alakult Michelisz Norbert TCR-es hétvégéje a Hungaroringen, istállója, a M1RA ugyanis Tassi Attilának köszönhetően két győzelmet aratott, de az első versenyen maga a csapatfőnök is felállhatott mellé a dobogóra.

Hazánk egyik legnépszerűbb sportolóját a múltbeli sikerek ellenére teljesen újszerű élményként érte a hungaroringes diadalmenet:

„A pódiumra felállva leírhatatlan boldogság lett úrrá rajtam, hirtelen legördült a vállunkról az összes teher. Kérdezték tőlem, hogy mennyiben volt más a M1RA-val megélt első hungaroringi élményem az első WTCC-s hazai szereplésemhez képest. Ugyanezzel a szóval tudnám meghúzni a differenciát a kettő között – a büszkeséggel. 2011-ben nem ezt éreztem.”

„Már pénteken az első szabadedzésen elfogott a büszkeség, amikor először beültem a M1RA-logóval díszített Hondába. Az egy nagyon érzelmes momentum volt. Aztán ahogy mentünk előre és jöttek a hétvége sikerei, ez a büszkeség egyre csak növekedett bennem. Elraktározom magamba éppúgy, mint azt a 2011-es szertelen örömöt – egy életre.”

Michelisznek azonban most már le kell zárnia magában a múlt heti eseményeket, most hétvégén ugyanis életbevágóan fontos versenyhétvége vár rá a WTCC Vila Real-i fordulóján. A Honda versenyzője az idény elején néhány peches szituáció miatt jókora hátrányba került Tiago Monteiróval szemben az összetettben, így ahogy a Nordschleifén volt, Portugáliában is az lesz a cél, hogy a jelenlegi 29 pontos különbség a lehető legkevesebbre csökkenjen.

„ Azért utazom Vila Realba, hogy folytassam a Nordschleifén elkezdett mini világbajnokságomat. Azaz, hogy a pontállással nem törődve, minden egyes versenyt úgy fogjak el, mintha azon dőlne el a vb-cím – mindegyik a legfontosabb, mindegyikből a legtöbbet kell kihozni, mintha nem lenne következő. Egyelőre nem gondolkoztam a joker körhöz kapcsolódó stratégián, mert a csapat programjában két plusz megbeszélés is be lesz iktatva, amelyen ez lesz a téma. De joker kör ide vagy oda, a hétvége jelmondata: cél a győzelem!”